Moi Maailma!

En tiedä onko tämä paras hetki aloittaa blogin kirjoittamista. Maailma on perseellään ja kukaan ei oikein tiedä miten tässä käy. Nyt on hyvä hetki heittää jotain arvauksia ja olla melkoisen väärässä. Voisin ehkä maalailla uhkakuvia tai sitten kertoa, että tästä vielä noustaan. Kumpikin olisi luultavasti tässä hetkessä – ja ehkä myös tulevaisuudessa – yhtä totta. Noin yleisesti kuitenkin ajatuksenani on aina ollut, että kaikki järjestyy jotenkin ja jos ei järjesty, niin sitten sillä ei ole enää väliä, joten turha murehtia liikaa. Nyt olemme siis tässä. Korona runtelee ihmisiä ja taloutta, delfiinit ovat palanneet jonnekin ja otsonikerros korjaantuu.

Itse istun samalla tavalla kuin ennenkin koneen ääressä ja hakkaan näppäimistöä raivokkaasti, tosin enemmän kotona kuin toimistolla, mutta ero on pieni, vaikka välillä haluaisinkin kuulla kun joku tiimin jäsenistä kiroilee koneelleen, kun koodi ei tottele. Yksi merkittävä ero kuitenkin on, sillä joinakin päivinä tunnin välein on jokin etäpalaveri, joissa osassa on video päällä ja osassa ei. En ole vielä päässyt ihan selvyyteen milloin videon pitää olla päällä ja milloin ei, mutta yritän pitää varmuuden vuoksi housut jalassa joka kerta. Mutta muuten muutos on pieni – ja samaan aikaan se on ihan valtava. Ei sitä edes vielä tiedosta, mutta aavistelee jollain tavalla.

Vaikka Loopy toimiikin puhtaasti digipuolella ja koodailemme juttuja, niin ei se automaattisesti tarkoita, ettei nykyinen tilanne koskettaisi meitä mitenkään. Koskettaa nimittäin aika paljon ja kyllä minuakin pelottaa – en tiedä saako tunnustaa, että pelottaa? Pelottaa kuitenkin. Monet asiakkaamme ovat sellaisilla toimialoilla, joihin nykyinen tilanne vaikuttaa suoraan ja sitten vaikutus valuu myös meidän suuntaamme. Toki luultavasti kuukauden tai kahden päästä asiat voivat muuttua ja kehitetään taas uutta ja tehdään internettiä ihan hitosti, mutta nyt on ainakin hetkellinen pysähdys meneillään.

Mitä tässä hetkessä sitten pitäisi tehdä?

Jos olisin sellainen kunnon myyntimies, sellainen joka tekisi kovaa bisnestä ja olisi kunnon henkselit ja kaikki, joita voisin paukutella, niin neuvoisin, että verkkositä ja verkkotätä ja nyt pitää digiä olla niin maan pirusti, muuten ei tästä selvitä. Että tekniikalla tästä kaikesta selvitään. Että laitetaanko nörtit koodaamaan, häh?

Mutta se on tyhmää. Tai no ei se suoraan ole tyhmää, mutta ehkä tässä hetkessä on tärkeintä pysähtyä ihan pieneksi hetkeksi – ei liian pitkäksi – ja miettiä oikeasti ratkaisuja. Tietyllä tavalla vaikka tilanne on toinen, niin onko joku syy miksei aiemmin ole tehty niitä teknologisia ratkaisuja, joista nyt puhutaan? Miksei aiemmin ole perustettu vaikka verkkokauppaa tai tehty virtuaalisia taloesittelyjä tai mitä tahansa muuta puhtaasti teknologiaratkaisua. Ehkä oma tuote ei vaan toimi sellaisena. Voi toimia, mutta kannattaa tarkkaan miettiä mikä on oikea suunta juuri nyt – ja onko tämän hetken tilanne kuinka pysyvä ja miltä koronan jälkeinen maailma näyttää. Ja sitten edetä.

Jos taas kokee, ettei itse tiedä kaikkea ja kaipaa apua, niin silloin kannattaa ottaa yhteyttä vaikka meihin nörtteihin tai keneen tahansa muuhun ja keskustella avoimesti omasta tilanteesta ja ongelmista. Ratkaisuja voi löytyä yllättävistäkin paikoista ja toimintaa voi uudelleen suunnata. Kaikki ratkaisut tai edes suurin osa ei ole teknologiakeskeisiä ja jos nyt jostain syystä koet, että haluaisit kysyä vaikka minulta, että miten tästä tilanteesta selvitään ja kerrot ongelmistasi, niin lupaan, etten ole heti ensimmäisenä puskemassa sinulle verkkokauppaa tai jotain sovellusta.

Eli jos kaipaat apua missä vaan ja murheet painaa, niin lähetä sähköpostia tai soita, niin katsotaan keksitäänkö yhdessä jotain.

samuli.suikkanen@loopy.fi
050 528 2221

Ja koska minusta on hölmöä kilpailla asiakkaista tai kehua olevansa paras ja hienoin, niin laitan tähän kasan linkkejä, joiden takaa löytyy oikeasti paljon päteviä – pääasiassa markkinointiin suuntautuneita – ihmisiä. Laitan linkit aakkosjärjestyksessä, niin en suosi ketään. Kyseessä lähistöllä toimivia tekijöitä, koska nyt on mielestäni oikea aika tukea paikallisia yrityksiä oli ala sitten mikä tahansa:

https://acqua.fi/yritys/
https://www.avidly.fi/toimipisteet/kotka
https://creaturead.fi/yhteys/
https://www.dakar.fi/yhteys/
https://www.jaakkoleislahti.fi/yhteystiedot https://liisagartz.com/yhteystiedot/ https://www.mainoshuikea.fi/yhteystiedot/
http://mainostoimisto-kotka.com/#yhteys
https://muusamarketing.fi/muusa-marketing/ota-yhteytta/ https://www.natashadesign.fi/
https://nonstopstudios.fi/
http://riimuraami.fi/
https://www.studioukkonen.fi/yhteydenotto/